Navigáció
· Főoldal

· Keresés
· Kaliber videók

· Gáz- riasztófegyver
· Gumilövedékes
· Sörétespuska
· Pisztoly, revolver
· Elöltöltő fegyverek - a kapszli.hu jóvoltából
· Puska, karabély
· Légfegyver, airsoft
· Egyéb

· Magyar videók
· Külföldi videók
· Cikkek
· Játékok
· Galéria
    Hirdetés

    Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
    Hirdetés

    Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 1,245
· Legújabb tag: torok1962


Röhm RG89N

nagyításhoz katt a képre 
Röhm RG89N - a megbízható igásló

9 mm R Knall hatlövetű gázrevolver. Made in Germany. (A Röhm felülcímkézett dobozán látszik, hogy ez a példány már a fegyvergyártó részleg Umarex általi felvásárlása után került forgalomba.)

A német Röhm RG89 gázrevolver immár több évtizedes karriert mondhat magénak...A pontos bemutatásának dátuma a múlt jótékony homályába vész. A hosszú gyártási időnek és nagyon kellemes árának (30 ezer forint alatti 2010 elején) köszönhetően rendkívül elterjedt típusnak minősül. Nemcsak Magyarországon, hanem szerte Európában.


Magyarországon a gáz- és riasztó fegyver gyakorlatilag az egyetlen olyan legális önvédelmi fegyver, mely szabadon beszerezhető, és alanyi jogon viselési engedélyt is kaphat rá a földi halandó. Ha ésszel alkalmazzuk és ismerjük a korlátait, egy megbízható 9 mm-es gázrevolverrel a legtöbb fegyvertelen támadás sikeresen elhárítható.


A Röhm RG89N klasszikus felépítésű, módosított Smith&Wesson-rendszerű, DA/SA elsütőszerkezetű, oldalra kifordítható dobos, egyidejű hüvelyürítéses revolver. Az ejektorrúd vége elöl nem rögzített, hanem annak kúpos kialakítású dob utáni szakasza feszül be a tok megfelelő kimunkálásába.

Az elsütőszerkezet természetesen rendelkezik passzív ütőszeg-biztosítással egy acélból levő ütésátadó kar formájában, mely csak a teljesen meghúzott elsütőbillentyű esetében emelkedik az ütőszeg és a kakas közé. Ebből kitalálható, hogy az ütőszeg nem a kakasba épített.


Az acélbetétek (csőbetét, tűzfal, dobforgató koszorú) és a jó minőségű, erősen túlméretezett cinköntvény alkatrészeknek köszönhetően az RG89-ek élettartama szinte végtelen rendeltetésszerű használat mellett.


A legendás Totó-videó forgatása során a Kaliber és a www.gunforum.hu fórumozói pontosan ilyen revolvert használtak. Négyszer lőtte fejbe a terepgatyás főszerkesztő Totót, a hőst 3-tól 0,7 méter körüli távolságokig, 120 mg PV és 80 mg CS Umarex-gázpatronokat felváltva tárazva. A hatás "megsemmisítő" volt:http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/gazpisztoly-teszt.239.php
  • Currently 4.00/5

<< Előző cikk >Többi cikk ebből a rovatból< Következő cikk>>
 
Share |


    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Szavazás
Nincs létrehozva szavazás
    FaceBook


Médiaajánlat
Copyright © Direx Media Kft. 2010