Navigáció
· Főoldal

· Keresés
· Kaliber videók

· Gáz- riasztófegyver
· Gumilövedékes
· Sörétespuska
· Pisztoly, revolver
· Elöltöltő fegyverek - a kapszli.hu jóvoltából
· Puska, karabély
· Légfegyver, airsoft
· Egyéb

· Magyar videók
· Külföldi videók
· Cikkek
· Játékok
· Galéria
    Hirdetés

    Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
    Hirdetés

    Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 1,245
· Legújabb tag: torok1962


Videók sorrendje:
HUMÁN TESZT - A+A Pioner 18x51 mm BAM-OC folyadéksugár kilövő
  Lassan 10 éve volt az első "Totónak GÁZT!" Humán Tesztünk, akkor Röhm RG89 gázrevolverből kapott 4 lövést, CS-PV felállásban a HŐS önként vállalkozó tesztalanyunk. Most az új orosz A+A Pioner eszközt próbáltuk ki rajta, 18x51 mm BAM-OC paprikatöltényekkel. Ezekben 4 cm3 6%-os OC töltet van, melyet csappantyú által gyorsított dugattyú lő ki folyadéksugár formájában. A teszt során fix, kimért 2 méter lőtávról a hatóanyag effektívitását teszteltük. Mint látható gyakorlatilag villámcsapásszerűen hatott, a reflexszerűen ráküldött második lövés (ráduplázás) a feltartott karok kötött az arc/fej oldalát érte. Totó ismét erősen harcképtelenné vált.
 • Currently 0.00/5Piexon JPX4 Compact pepperkilövő
  A svájci Piexon a legkomolyabb szereplő a pirotechnikai elven működő pepper folyadéksugár-kilövő önvédelmi/rendvédelmi eszközök piacán. Az egyszerhasználatos Guardian Angel (I, II, III) modelljeikkel illetve a kétlövetű, újratölthető JPX-szel részletesen foglalkoztunk lapunkban és videóinkban, most pedig a gyártó csúcsmodellje, a 4-lövetű JPX4 Compact kivitele következik. Ez teljesítményben ugyanazt tudja, mint a JPX, de nem műanyaggal körbeöntött "tár" helyett felnyitható töltényűrköteggel bír, melybe egyesével, vagy 4-es klipbe rögzítve lehet a töltényeket cserélni.
 • Currently 0.00/5Guardian Angel II és III
  Itthon is újra lehet kapni a svájci Piexon pirotechnikai elven működő folyadéksugár kilövő önvédelmi eszközeinek újabb generációit, a Guardian Angel II és III típusokat. Ezek alapvetően abban különböznek a szappantartószerű ősmodelltől, hogy pisztolymarkolatszerű kiképzésük okán sokkal kényelmesebben meg lehet őket fogni, és van immár rendes pisztoly-irányzékuk is. Hiszen ezekkel az eszközökkel a fejet kell eltalálni, amihez célozni kell.
 • Currently 0.00/5Carrera RS30 9 mm PAK gázpisztoly
  A legeslegújabb török gázpisztolygyártó csak a 2016-os IWA-n mutatkozott be, de tavaly év vége óta már itthon is kaphatóak fegyvereik. Ezúttal a Beretta PX4 Compact-ra hasonlító RS30, 9 mm PAK (15+1) kaliberű típust mutatjuk be.
 • Currently 0.00/5Ekol Majarov 9 mm PAK gázpisztoly
  A 2016-os év újdonsága volt a török Ekol-tól a Majarov gázpisztoly. Mely azonban ostoba és nem egyértelmű neve ellenére NEM azonos a Major típusukkal, de még csak nem is hasonlít a szovjet Makarovra. Ehelyett Walther PP-szerű a forma, de egy az egyben lekoppintották a német ME 9 Para gázpisztolyt.
 • Currently 0.00/53XCS gázspray HUMÁN TESZT
  A nemrég óta kapható, kifejezetten a magyar piacra készült, szabadon tartható és viselhető TRIPLA koncentrációban CS-t tartalmazó 3XCS 240 mg könnygázsprayt próbáljuk most ki korábbi Defenol tesztünk alanyán, Kojak23 fórumozón (www.9mm.hu).
 • Currently 0.00/5IWA-2016 nem halálos fegyverek 2.
  A nürnbergi tavasz az immár novemberi időjárásba csempész egy kis vidám fuvallatot...írnánk, ha valami női lap romantikus rovata lennénk. De nem, most a kedvenc fegyverkiállításunk kifejezetten emberek elgázosítására (csak könnygázzal és pepperrel, nyugi) optimalizált megoldásait vesszük górcső alá.
 • Currently 0.00/5Perfecta 901 gázrevolver
  Egy kis retro!!! Ez a gázrevolver most negyedszázados, de még régebben is gyártották a típust. Ellenben mai napig működik, és 9 mm R Knall gázpatronnal ugyanolyan jól meg tudja magát vele védeni az ember, mint mai, divatosabb vetélytársaival.
 • Currently 0.00/5IWA-2016 nem halálos fegyverek 1.
  A sokrészes nürnbergi fegyverkiállítás-sorozatunknak ebben a részében az itthon legfontosabb kategóriát, a nem halálos fegyverekét kezdjük el. Az elején látható cső nélküli traumatikus/flash bang/pepper sugár/jelzőrakéta lövő önjáró komplexum és védőpajzs persze leginkább rendvédelmi vonalon érdekes. De a többi holmi az bizony gázpisztoly, melyek maximálisan érdekesek a számunkra, különösen, hogy egy teljesen új gyártó is megjelenik a videóban, a Carrera Arms.
 • Currently 0.00/5Bruni ME Ranger gáz-riasztó revolver - Eastern hangulatfilm
  A Kaliber 2016 ŐSZ különszámában olvashatják Senkó Sándor cikkét a Bruni ME Ranger gáz-riasztó revolverről. A nem éppen a gázfegyvergyártás csúcsát képviselő szerkezetről most a szerző egy igazán hangulatos kis filmet is összedobott, ezt osztjuk meg a www.fegyvervideo.hu nézőivel. A Colt M1873 Peacemaker-t idéző forma a western érzést hozza el a kispénzű kelet-európaiaknak.
 • Currently 0.00/5Bruni M96 (M1911) gázpisztoly
  Bizony, ez nem a gázpisztolygyártás csúcsterméke, sőt. Mégis lelkesen megveszik, mert úgy néz ki, mint egy Colt M1911, és huszonezer forintos árával még a magyar proletár is meg tudja fizetni, ha Ryan közlegényt akarja éppen megmenteni. Ugyanis a német konkurencia, az Umarex Colt M1911, és az ME 1911 akár 2-3x is drágábbak, és bár sokkal szebben kidolgozottak, műszaki tartalmuk nem sokkal van ennek az olasz szerkentyűnek felette. (Az olasz Kimar pedig lényegében azonos vele, csak szebb felületkezelést kapott, drágábban.)
 • Currently 0.00/5Ekol ALP 9 mm PAK gázpisztoly
  Az Ekol szintet lépett ezzel a gázpisztollyal! Az ALP formaterve egyéni és mégis kifejezetten modern, ha pedig a repülő ütőszeg is az alapkivitelben benne lenne (nem csak a + kivitelben), akkor tényleg szinte mindent verhetne a piacon. A 9 mm PAK töltényes fegyverbe ugyanis nagyon kompakt mérete és kis tömege mellett is 14+1 db patron fér.
 • Currently 0.00/5Umarex S&W MP9c gázpisztoly
  A Smith and Wesson Military and Police pisztolycsaládja rendkívül sikeres mind szolgálati, mind önvédelmi célra az USA-ban. Ennek kompakt kivitelének, az MP9c-nek készítette el gáz-riasztó másolatát a német Umarex. A 9 mm PAK kaliberű gázfegyver rendkívül élethű másolat és kidolgozása is kiválónak mondható. A tárkapacitása alapkivitelben 12 db töltény, de opcionális hozzá a 15-töltényes tár is. A műanyagtok miatt nemcsak kompakt, hanem kis tömegű is, így rejtett viselésre kiváló lenne. Ha nem csak-Single Action belsőkakasos elsütőszerkezet került volna bele, mert így - hiába a billentyűbiztosító - leejtéskor elsülhet. Tűzkészen sajnos nem viselhető.
 • Currently 0.00/5Bruni NEW380 9 mm R. K. gázrevolver
  Az olasz Bruni korábbi gáz-riasztó revolverei jórészt tényleg filléres vackok voltak, dobarretálás és passzív ütőszegbiztosítás nélkül. Ezzel szemben a pár éve bemutatott NEW380 jelzésű revolverük (5-lövetű, 9 mm R Knall) már egy kifejezetten használható darab. Biztonságosan viselhető megtöltve, sütése egészen használható, markolata kifejezetten kényelmes.
 • Currently 0.00/5Record 2015 9 mm PAK gázpisztoly
  A Record 2015 gázpisztoly (illetve traumatikus, gumilövedékes változata, a Defender) az idei IWA kiállításon mutatkozott be, és novembertől már Magyarországon is kapható. Alapvetően az 1990-es évek óta gyártott COP formailag eltérő változata.
 • Currently 0.00/5IWA2015-8 - Nem halálos fegyverek 2.
  Folytatjuk a magyar piacon értelmes kereslettel bíró termékek, tehát a szabadon tartható nem halálos önvédelmi eszközök bemutatását az idei nürnbergi fegyverkiállításról.
 • Currently 0.00/5IWA2015-7 Nem halálos fegyverek 1.
  A sajátos jogi viszonyaink között az idei IWA fegyverkiállítás újdonságai közül a legnagyobb közérdeklődésre számot tartó epizód következik. A nem halálos hatású önvédelmi eszközöké. Tehát gáz- és riasztófegyverek, gumilövedékes fegyver, és foyladéksugár kilövő is lesznek ebben a részben. A Piexon JP4 Compact modellel pedig lövünk is némi festéket Mel Gibsonra:-) De előkerül Putyin és Kis Grofó is videónkban.
 • Currently 0.00/5Bruni NEW Police 9 mm PAK gázpisztoly
  Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a NEW Police modellről van szó, hiszen a régi Police az olasz gyártótól az öntöltő gázpisztolygyártás alja volt. A PPK-szerű forma is megújult azonban pár éve, hiszen a P4 modellel kezdődően - vélhetően a török gázfegyver-invázió hatására - a Bruni is kénytelen volt javítani a minőségen.
 • Currently 0.00/5Zoraki R2 gázrevolver
  A Zoraki R2 a török Atak Arms legújabb gáz-riasztó revolvere. A fegyverről a Kaliber 2015/július (2207.) számában olvashatnak részletes cikket. Az új revolver persze nem túl nagy műszaki újdonság, hiszen az évek óta gyártott R1 modell rövidebb csővel és új formájú csőköpennyel ellátva. Új még a gyári kisméretű műanyagmarkolat, de ez egy az egyben RG89 koppintás. Csakúgy, mint lényegében az egész fegyver. Ami nem baj, mert az RG89 az egyik legmegbízhatóbb, legrégebben gyártott gáz-riasztó revolver, számtalan gyártó másolja vagy másolta. Még magyar replikája is volt, a Berva BGR95.
 • Currently 0.00/5ISSC M22 gázpisztoly (9 mm PAK)
  Az osztrák-német ISSC M22 éles, .22 LR maroklőfegyver kivitelére mind videó, mint cikk volt a Kaliberben. Most azonban a vele szinte szerkezetileg tökéletesen azonos 9 mm PAK gáz-riasztó változatot mutatjuk be. Értelemszerűen a központi gyújtású patron miatt más tár, más zártömb és persze akasztózott gázpisztoly-cső került a fegyverbe. A cső, a zártümb, az elsütőszerkezet ACÉL a fegyveren, a minőség kiváló. Azonban csak single action az elsütőszerkezet, és így a lapos, könnyű, kompakt pisztoly önvédelemre kevéssé lesz alkalmas.
 • Currently 0.00/5    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Szavazás
Nincs létrehozva szavazás
    FaceBook


Médiaajánlat
Copyright © Direx Media Kft. 2010