Navigáció
· Főoldal

· Keresés
· Kaliber videók

· Gáz- riasztófegyver
· Gumilövedékes
· Sörétespuska
· Pisztoly, revolver
· Elöltöltő fegyverek - a kapszli.hu jóvoltából
· Puska, karabély
· Légfegyver, airsoft
· Egyéb

· Magyar videók
· Külföldi videók
· Cikkek
· Játékok
· Galéria
    Hirdetés

    Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
    Hirdetés

    Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 1,245
· Legújabb tag: torok1962


Videók sorrendje:
Alfa G060 gumilövedékes gázrevolver tesztje
  A cseh Alfa G060 videóban túl sokat nem dumálunk, hiszen ez a fegyver tökéletesen azonos szerkezetileg* a G020, G030, G040 modellekkel, csupán a 6"-es, hosszabb csövében tér el.
 • Currently 0.00/5HUMÁN TESZT - 50 J gumilövedékes vs. lövedékálló mellény
  Ezen teszt során a célszemély egy IIA (NIJ) lövedékálló mellényt, alatt pulóvert és pólót viselt. A mellény megfogja az összes tipikus szolgálati pisztolykalibert. Az alkalmazott fegyver egy Ekol Lite Viper-08M volt 2" csőhosszal, 12 mm-es (1,1 gramm körüli) gumilövedéket RUAG 9 mm R. Knall riasztó indította. Torkolati energiája 50 joule, tehát hasonló a Pitbull 2"-eshez és az Alfa G020-hoz.
 • Currently 5.00/5Rubber Protector - gumilövedékes rakétapisztolyból
  A Keserű Művek által gumilövedékes muzeális fegyverré alakított szovjet SzPS-2 rakétapisztoly tesztjéből korábban már mutattunk be ízelítőt, illetve írtunk a Kaliber magazin egy korábbi számában. Azonban a fegyver sorozatgyártása csak napokkal ezelőtt kezdődött el. A szériában készült pisztoly esetében szerencsére orvosolták a két legfájóbb hibát: került végre célgömb a fegyverre, valamint a töltényűri betét lehetővé teszi a hüvelykihúzást akár körömmel is.
 • Currently 5.00/5Alfa G020 traumatikus (gumilövedékes) gázrevolver
  Az Alfa a G030 és a G040 után elkészítette a legrövidebb csövű (2") gumiképes gázrevolverét, a G020-at. Ez alapvetően a csőhosszban és a kisebb kombatmarkolatban tér el nagyobb testvéreitől. Ebben a videóban relatíve keveset dumálunk, de annál többet lövünk, méghozzá különféle céltárgyakra. Áldozatul esik a már jól ismert 1240 grammos kutyakajás konzerv, a káposzta, de az 500 grammos margarin és félkilós párizsi sem kerülhette el a sorsát.
 • Currently 0.00/5Keserű Rubber Meteorite 2. rész
  Folytatjuk a Kaliber 2015. februári számában bemutatásra kerülő Keserű Rubber Meteorite 40 mm-es gumilövedékes nem halálos lakásvédelmi berendezések bemutatását. A videóban már nem csak .22 LR, hanem .45 ACP és 9 mm Luger FMJ kaliberű maroklőfegyverekkel (E0=400-500 joule) is szembeállítjuk a káposztánkat, hogy látszódjon, azok mennyivel nagyobb átütéssel bírnak, ugyanakkor a céltárgyra mért ütésük (tompa trauma) mennyivel csekélyebb, mint a 40 mm gumilövedékesnek (kb. 220 joule).
 • Currently 0.00/5Keserű Rubber Meteorite 1. rész
  A 2015. februári Kaliberben (202.) olvashatnak részletes cikket a 40 mm-es kétlövetű gumilövedékes kéziágyúról, a Keserű Rubber Meteorite-ról. A nem halálos hatás a 220 joule környéki torkolati energia miatt sokakban kétségeket ébreszthet, de ne feledjük: a lövedék is borzasztóan nagy, 40 mm-es. A videóban demonstráljuk, hogy egy .22 LR 2,5 grammos ólomlövedéke, zsebpisztolyból kilőve mennyivel nagyobb átütéssel bír, pedig csupán 80-100 joule.
 • Currently 0.00/5Alfa G040 gumilövedékes gázrevolver 2. rész
  A 2014. decemberi Kaliber címlapján levő traumatikus képességű Alfa G040 (9 mm R Knall, 6-lövetű) gázrevolver tesztje folytatódik. Ebben a részben a töltés menete, és különféle riasztópatronok célban kifejtett hatása is megnézhető, összevethető. A revolverrel készítünk gyros-zöldségalapot is, némi káposzta felhasználásával.
 • Currently 0.00/5Alfa G040 gumilövedékes gázrevolver 1. rész
  Mivel 2014. decemberi Kaliber címlapján 2 fegyver van, most a másikkal folytatjuk. A cseh Alfa G040 traumatikus gázrevolvere luxuskategóriás - árát és külsejét tekintve (nikkel+famarkolat) is. Szerkezetileg megegyezik a kedvezőbb árfekvésű G030-assal, ez is 12 mm-es gumit lő ki 9 mm R Knall riasztópatron segítségével. Elsütőszerkezete, tűzfala, csőbetétje, dobforgató koszorúja acélból készült.
 • Currently 5.00/5Keserű Revenge-14M gumis gázrevolver 2. rész
  A 2014. decemberi Kaliber címlapján levő egyik gumilövedékes gázrevolvermodell-újdonság tesztjét folytatjuk. Ebben a részben darálunk egyszerre két káposztát, valamint egyazon céltárgyra különféle riasztópatronokkal is rálövünk, vizsgálva relatív teljesítményüket a Revenge-14M-ben. Láthatóak lesznek a típus elődmodelljei, a végén pedig ott a tanulság is!
 • Currently 5.00/5Keserű Revenge-14M gumis gázrevolver 1. rész
  A Kaliber 200. (2014/dec.) címlapján levő egyik idei újdonság gumilövedékes gázrevolvert mutatjuk be. A videó első részében kiderül a fődarabok anyaga, a kis tömeg, a kellemes 80-100 joule torkolati energia, nomeg a szóráskép. Mégis a leglátványosabb minden bizonnyal a céltárgyakon végzett rombolás lesz majd.
 • Currently 4.00/5Ízelítő! Revenge-14M és Alfa G040
  Egy kis ízelítő egy hosszabb tesztsorozatból melyet a gumilövedékes gáz-riasztó Revenge-14M-mel és az Alfa G040-nel végeztünk. Ebben a másfél perces anyagban az önszopatás kellemesen vicces része látható. (tejben-)Vajban fürödtünk:-)) Köszönjük a tesztfegyvereket a www.keseru.hu és a www.gunbox.eu -nak.
 • Currently 5.00/5SHOTGUM gumilövedékes revolver
  A lengyel gyártmányú Mateja-START SHOTGUM gumilövedékes revolver kifejezetten az ottani 17 J-os torkolati energia maximumhoz készült, így a magyar piacon levő traumatikus fegyverekhez képest kifejezetten gyengécske. A 10,5 mm-es gumilövedéket 6 mm-es startpatron indítja, a hazai szabályozáshoz hasonlóan a gumilövedéket a riasztópatrontól külön, elölről kell betölteni. A kis revolver hazájában kifejezetten alacsony árfekvésű, ezért is van szinte teljesen spiáterből. Viszont kis mérete mellett is 6-lövetű. Magyar jogi besorolása: muzeális (elöltöltő) fegyver - szabadon tartható itt is.
 • Currently 0.00/5Fiocchi Non-Lethal (gumilövedékes, traumatikus) lőszerek
  Ebben a videóban a Fiocchi 12-es sörétes puskából lőhető (elsősorban rendvédelmi célú) Rubber Slug és Rubber Buckshot lőszereit vetjük össze. Szétlövünk fejes káposztát és kutyakajás konzervet is. A videóban érzékeltetésképpen ólomlövedékes slug és buckshot "rendes" lőszerek hatását is bemutatjuk. Vizsgáltuk azt is, hogy 20 méter feletti távolságon célba lehet-e találni ilyen lőszerekkel hagyományos sörétes vadászfegyverből.
 • Currently 5.00/5Gumilövedékes humán teszt 2. - Pitbull+10 mm
  Ezúttal MaxWell125, a www.9mm.hu fórumozója vállalta be a hős/áldozati bárány szerepét. kb. 3 méter távolságból lövette meg magát - RÁDUPLÁZVA - egy Keserű Pitbull gumilövedékes gázrevolverrel (lásd korábbi videónk a fegyverről: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/keser%C5%B1-pitbull-m12-es-magnum-defender-m ). Ebbe azonban csak 10 mm-es (jóval könnyebb és kisebb lefojtottságot, sebességet eredményező) gumilövedéket tettek, nem a bele való 12 mm-est. A kivetőtöltény Umarex volt, így a gyári 40-50 joule-os torkolati energiából legjobb esetben is maximum 25-30 J lett. A védőruházat is extrém vastag volt: 2 poló, 2-3 pullóver és egy télikabát. Ehhez képest a magyar nyelv ízesebb kifejezései is elhangzanak...
 • Currently 4.50/515 mm POM traumatikus toldat gáz-riasztókhoz
  A gáz-riasztófegyverekhez ősidők óta alapfelszerelés a rakéta/tűzijátéklövő toldat. Egy ideje kapható több típushoz gumilövedékes 15 mm-es toldat is, ezek terén a hazai Keserű Művek GF gázrevolverei úttörők voltak, de a Röhm RG46 toldatokat is elterjedtek használják. Ezekkel azonban nem voltak egyértelműen pozitívak a tapasztalatok, az elérhető energia és pontosság nagyon hullámzó volt, illetve az öntöltő gázpisztolyok többségét nagyon igénybe veszi a traumatikus lövedék indítása. Most egy olyan új megoldást mutatunk be, mellyel egy egyszerű gázpisztoly pontos és hatásos traumatikus képességekre tehet szert.
 • Currently 4.20/5Onesta-GR-SA Gumilövedékes GÁZrevolver
  Az Onesta gumilövedékes muzeális revolverek a maguk brutális 80-120 joule-os torkolati energiájával és a 18 mm-es gumilövedékkel a nem halálos önvédelem igazán letaglózó eszközei. 2011-ben rövid időre gyártásban volt a DAO-változat, mely nem igazán nyerte el tetszésünket a pocsék ergonómiája okán. Mindkettőről látható videó portáljainkon (www.kaliberinfo.hu, www.fegyvervideo.hu), illetve cikk is volt róluk a Kaliber magazinban. Most következik a nemrégiben megjelent gumilövedékes gáz-riasztó változat, melyre már viselési engedélyt is ki lehet váltani. Ez csövének dúsabb akasztózottságában és a dob átömlőfuratában tér el elsősorban elődeitől.
 • Currently 4.80/5Keserű Gladyatör gumilövedékes puska
  A Godfather, illetve az abból átalakított Lupara gumilövedékes fegyver egy klasszikus orosz dupla sörétesre épült, emiatt drága is volt. Most nézzük meg a az új, élesből átalakított kategória legolcsóbb darabját, a török Doruk Gladyatör (LOL!) 12/76-osból a Keserű Művek által pár éve konvertált fegyvert. Ennek legfontosabb hiányossága lakásvédelmi szerepkörben az, hogy csupán egycsövű, igaz, hogy egy új Godfather árából több, mint kettő ilyent lehetett annak idején vásárolni. Mint éles fegyver is a nagyon olcsók és igénytelenek közé tartozott, inkább orvvadászholmi az összecsukhatósága miatt. A puska tehát igazán akkor jó lakásvédelmi fegyvernek, ha van mellé 1-2 többlövetű eszköz is!
 • Currently 3.50/5Alfa 9 mm PA Rubber gumilövedékes revolverek
  Ez kissé pszichedelikus videó lesz:-)). Amikor géppisztolyokról, géppuskákról írunk, azokat tesztelünk, belenyugszunk, hogy ilyenünk úgysem lehet. Annál dühítőbb azonban, hogy a szerelt lőszeres gumilövedékes fegyverek miért is vannak gyakorlatilag betiltva Magyarisztánban, mikor ezeknél nem kevésbé hatékonyakat szabadon birtokolhatunk, több, mint 8 éve. A cseh Alfa többféle gumilövedékes revolver is gyárt, elsősorban az orosz (illetve ex-szovjet) vásárlóknak, de ezek például Romániában is kaphatóak. Bővebben a Kaliber 2013. januári, 178. számában olvashatnak majd ezekről a fegyverekről.
 • Currently 4.75/5Godfather Lupara - 18 mm gumi/9 mm R Knall
  A szabadon tartható lakásvédelmi gumilövedékesek közül kétségkívül a legjobb minőségű a Keserű Művek eredeti Godfather-je. Ez ugyanis új éles IZH-43 12-es sörétesből került átalakításra. Ebből is készítettek utólag még izgalmasabb alverziókat, amelyek a még rövidebbre vágott Luparákban testesülnek meg. Ennél gengszterfilmesebb romantikát nehéz is lenne elképzelni! Egyébként alapvetően gumilövedékre nézve elöltöltős, hátulról 9 mm R Knall riasztópatronnal működtetett fegyverek, 100-120 joule torkolati energiával. A 18 mm-es gumilövedék olyan 10 méterig hatásos, duplagumira töltve pedig tuti a letaglózó hatás. Luca Brasi már a halakkal alszik...
 • Currently 4.67/5IWA 2012-7. légfegyverek, nem halálos fegyverek 1.
  Idei sokrészes IWA-videónkból a hazai piacon talán legtöbbeket érintő témával folytatjuk. Az ebben a részben tárgyalásra kerülő légfegyverek mindegyike 7,5 joule alatti (kivitelben is készül). Az anyag második felében látható nem halálos fegyverek közül a gázpisztoly az számunkra sem álom, viszont a szerelt lőszeres gumilövedékesek annál inkább.
 • Currently 2.50/5    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Szavazás
Nincs létrehozva szavazás
    FaceBook


Médiaajánlat
Copyright © Direx Media Kft. 2010