Navigáció
· Főoldal

· Keresés
· Kaliber videók

· Gáz- riasztófegyver
· Gumilövedékes
· Sörétespuska
· Pisztoly, revolver
· Elöltöltő fegyverek - a kapszli.hu jóvoltából
· Puska, karabély
· Légfegyver, airsoft
· Egyéb

· Magyar videók
· Külföldi videók
· Cikkek
· Játékok
· Galéria
    Hirdetés

    Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
    Hirdetés

    Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 1,245
· Legújabb tag: torok1962


Videók sorrendje:
IWA-2017 PUSKÁK 1.
  A pisztolyok és revolverek után most vállfegyverek következnek. Természetesen elsöprő többségben nem klasszikus faágyazású vadászpuskák, de az is került kis összeállításunkba. Ehelyett izgalmas pisztolykaliberű karabélyok, tuningolt Kalasnyikov, gépkarabélynak felöltöztetett sörétesek, és a török haderő önműködő puskájának polgári kivitele is helyet kap.
 • Currently 0.00/5Czech Small Arms gyárlátogatás
  A csehországi Jablunkában jártunk, ahol a CSA (Czech Small Arms) nevű fegyvergyár működik. Ők félautomata (és ismétlő) Vz.58 (7,62x39 mm, 5,56x45 mm, .222 Rem.) fegyvereket, valamint Vz.61 Skorpion bázisú félautomata pisztolyokat és karabélyokat (7,65 mm Browning, 9 mm Br. Short, 9x18 Makarov, 9 mm PAK, 9 mm PA Rubber, .22 LR) gyártanak.
 • Currently 0.00/5CZ512 Tactical .22 LR öntöltő kispuska
  A CZ-nél tett tavaly őszi gyárlátogatás után próbálhattuk ki a Ceska Zbrojovka 512-es, vadászias .22 LR öntöltő kispuskájának "megvadított" kivitelét, a Tactical-t. Igazából ez egy nagyon szórakoztató plinker öntöltő kispuska, semmi igazán taktikai nincs benne a látványon kívül.
 • Currently 0.00/5Northeastern Arms NEA-15 10,5" CQB (M4 SBR) .223 Rem
  Nekem nem sokat mondott ennek a kanadai cégnek a neve, de gyanítom ezzel még nagyon sokan vannak így. Mindenesetre kipróbáltuk a NEA-15 névre hallgató M4 jellegű, .223 Remington kaliberű öntöltő karabélyukat
 • Currently 0.00/5PDW-GS1 Full Auto Emulátor
  A 2016 ŐSZ Kaliber-különszámhoz egy innovatív magyar fejlesztés prototípusát tesztelhettük a fejlesztő Globserver jóvoltából. A PDW-GS1 tulajdonképpen egy elektromos pisztoly-géppisztoly átalakító szett.
 • Currently 0.00/5MachineGunTours Szlovákia - 2016 2. rész
  Itt a második része az idei lelkes és jókedvű gépfegyverezésnek a festői Horáren/Novy Tekov lőtéren. Ebben a részben a 7,65 Browning hangtompítós Skorpion Vz.61-gyel való puffogástól a 14,5 mm-es KPV nehézgéppuskával való irtózatos zajongásig terjed a skála.
 • Currently 0.00/5IWA-2016 - vállfegyverek 2.
  Folytatjuk az IWA-2016-os sörétes és golyós puska újdonságainak bemutatását, ismét nem kifejezetten a vadászati vonalra kihegyezve, noha lesz a videóban olyan is, egy igazán különleges Darne duplagolyós.
 • Currently 0.00/5IWA-2016 - vállfegyverek 1.
  A pisztolyok és revolverek után az új és/vagy érdekes sörétes és golyós puskákat mutatjuk be az idei nürnbergi vidám napokról. Nyilván, mivel elsődleges érdeklődésünk nem a vadászat így nem azokra helyezzük a hangsúlyt, de akadni fog a most bemutatásra kerülők között hagyományos sörétes bockpuska is, de akár a Ruger precíziós taktikai/hobbi sniper puskája is beíratható vadászati célra.
 • Currently 0.00/5MachineGunTours Szlovákia - 2016 1. rész
  Egy kis ízelítő az idei vidám szlovákiai gépfegyverezésből - ezúttal a fontosabb történelmi fegyverek közül szedtünk össze egy csokorra valót, melyet kis csapatunk kipróbált a Mochovcei Atomerőmű árnyékában. A két világháború közti daraboktól az AK-74-ig. Az egyetlen kivétel ebben a részben a CZ 805 Bren 5,56x45 mm-es cseh gépkarabély, de kakukktojásnak igazán izgalmas darab.
 • Currently 0.00/5B+T P26 öntöltő karabély 2. rész
  A svájciak kifejezetten polgári piacra szánt kompakt kis pisztolykaliberű karabélyát ebben a részben szétszedjük, lövünk vele egy kis pontot, sőt még válltámasz nélkül, pisztolyként is kísérletezünk vele.
 • Currently 0.00/5B+T P26 öntöltő karabély 1. rész
  A svájciak legújabb (tavaly bemutatott) pisztolykaliberű öntöltő karabélyát teszteltük, melyről a cikket a Kaliber aktuális (2016. április) lapszámában olvashatnak. A B+T P26 kifejezetten versenyképesre árazott hibrid műanyag- és fémtokos, szabad tömegzáras kompakt karabélyocska.A többi hasonló termékkel ellentétben NINCS sorozatlövő "eredetije", a P26 eleve öntöltőnek készült.
 • Currently 0.00/5Sterling géppisztoly
  A 2015/TÉL (jelenleg is kapható az újságárusoknál!) Kaliber-különszámban foglalkozunk a Sterling L2A3 géppisztollyal, mely a Brit Birodalom katonái és Galaktikus Birodalom rohamosztagosai körében is rendszerben volt. Bár a Halálcsillagon vuki-üldözésre elsőrangú, valójában egy eléggé nyers kidolgozású, ergonómiailag eléggé szerencsétlen kialakítású pisztolykaliberű sorozatlövő fegyverről van szó.
 • Currently 0.00/5B+T APR308 mesterlövészpuska 2. rész
  A svájci B+T professzionális mesterlövészpuskáját (7,62x51 mm, 10+1) bemutató videónk második részében a tármegoldás, a bipod, a behajtható válltámasz és a céltávcső is szóba kerül. De lövök benne 150 méterről 10-lövéses szórásképet is, amiből 6 lövés egybeszakadó lukat ütött a papírba.
 • Currently 0.00/5B+T APR308 mesterlövészpuska 1. rész
  A 2015 novemberi (211.) Kaliber címlapján levő professzionális katonai mesterlövészpuskát, a svájci B+T (korábban Brügger és Thomet) APR308-asát mutatjuk be kétrészes videónkban. A fegyver egy rendkívül masszívra épített, lengő csöves, forgó-tolózáras moduláris mesterlövészpuska.
 • Currently 0.00/5Steyr AUG 9x19 mm (A3, semiauto) - 2. rész
  A második részben a belsőségekkel foglalkozunk, illetve a szétszedett fegyveren szépen megmutogatjuk, hogy miben tér el az 5,56x45 mm-es eredetitől. Természetesen leginkább abban, hogy a fogózárfejes gázelvételes rendszert a pisztolylőszer miatt felváltották egy szabad tömegzárral. A legjópofább megoldás azonban az, ahogy a tárfészekbe berakott betétre integrálták az új pisztolytár-rögzítő mechanizmust és a hüvelykivető orrot. A műanyag AUG elsütőszerkezettől pedig még mindig leesik az állam, hogy ez hogy a csodába működhet egyáltalán.
 • Currently 0.00/5Steyr AUG 9x19 mm (A3, semiauto) - 1. rész
  Az osztrák Steyr AUG (Sturmgewehr 77) még most, rendszeresítése után majdnem 40 évvel is futurisztikus látványt nyújt. Az egyik legsikeresebb bullpup polgári, félautomata és pisztolykaliber (9 mm Luger) kivitelét próbálhattuk ki. A 25-lőszeres acéltestű szekrénytárból tüzelő pisztolylőszeres karabély rendkívül nyugodtan viselkedett lövészet közben, és persze kezelőszerve szinte teljesen megegyeznek az eredeti katonai gépkarabélyéval.
 • Currently 0.00/5IWA2015-6. puskák 3.
  Ez a lőfegyveres témákat lezáró epizód az idei év fegyverújdonságait bemutató sorozatunkban. Az idei nürnbergi kollektív fegyverpornó puskás szakaszában a finn Lynx legújabb egyeneshúzású záras vadászpuskája, az Umarex .22 LR HK G36 klónja, az orosz Molot CZ75-táras rondasága, a Haenel M4-klónja és a Troy pump-action AR-10/15 fegyverei mellett egy periszkópos tengeralattjáró...izé, Leupold irányzék is bekerült a felhozatalba.
 • Currently 0.00/5IWA2015-5. puskák 2.
  Folytatjuk az idei nürnbergi puska-újdonságok és érdekességek bemutatását. Ebben a részben nem kifejezetten a vadászfegyverek volt a központi téma, hiszen jórészt félautomata fegyverek kerültek be. Ezek közül talán a legizgalmasabb a TNW moduláris pisztolykaliberű túlélőpuskája, az Aero Survival Rifle/Pistol (lásd nyitókép). De a B+T műanyagtokos - alacsony árfekvésűnek szánt - minikarabélya se kutya.
 • Currently 0.00/5Browning X-Bolt GRS Varmint ismétlőpuska
  A Kaliber 2015 májusi (205.) számában mutattuk be a Browning márkanév alatt forgalmazott japán-norvég kooprodukciót. A sport- és vadászfegyver határvonalán mozgó Varmint GRS fegyvert Japánban gyártják, az ergonomikus (de nem hibátlan) ágyazás pedig a norvég GRS terméke.
 • Currently 0.00/5Madritsch MWT-40 40x46 mm-es gránátvető
  Made in Austria! A sógorék pillekönnyű 40 mm-es gránátvetőjét ők a Steyr AUG gépkarabélyhoz rendszeresítették a Bundesheernél. Mi gyakorló (robbanótöltet nélküli) és CS-könnygáz gránáttal próbálhattuk ki.
 • Currently 0.00/5    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Szavazás
Nincs létrehozva szavazás
    FaceBook


Médiaajánlat
Copyright © Direx Media Kft. 2010